Traumaverwerking met Anke Bosman in Den Haag

Een trauma begint met een heftige gebeurtenis. Het trauma ontstaat wanneer je deze gebeurtenis niet goed kunt verwerken en je normale functioneren in het geding komt. Het is belangrijk dat je het trauma goed kunt verwerken. Deze verwerking kan bijna niemand in zijn of haar eentje. Daarom ben ik er om je te helpen. Neem in ieder geval contact met mij op en vertel je verhaal. Dat lucht al enorm op en is het begin van je verwerking.

Hoe reageer je op een trauma?
In veel gevallen lijkt het erop dat je het trauma een plek hebt kunnen geven. Eigenlijk lijkt het alsof je er geen last meer van hebt. In werkelijkheid ligt de heftige emotie die de gebeurtenis bij je los gemaakt heeft opgeslagen in je onderbewustzijn. Ineens kunnen alle herinneringen en gevoelens weer los komen. Het kan je zelfs het gevoel geven dat je geen grip meer hebt op je emoties. Je kunt last krijgen van nachtmerries, woedeaanvallen en je kunt je erg verdrietig voelen. Het brengt je uit balans.

Voordat we samen aan de slag kunnen gaan, is het belangrijk dat jij je veilig voelt bij mij.

Op dit moment staat EMDR erg in de belangstelling als het gaat om trauma verwerking. EMDR is een kortdurende wetenschappelijk bewezen behandeling die jou helpt je te bevrijden van de emotionele lading die gekoppeld is aan de nare gebeurtenis. Door een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) en het bewust opzoeken van je trauma kun je op een snelle en secure manier je trauma verwerken.

Tijdens de behandeling zal ik je vragen terug te denken aan het beeld dat de meeste spanning geeft. Van daaruit gaan we aan de slag. Direct na de sessie zul je merken dat er verlichting is. De behandeling is kortdurend. Meestal lukt het om met 5 sessies het trauma goed te verwerken.

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.