Neurofeedback Den Haag – Anke Bosman

Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde trainingsmethode. Zo zijn er bepaalde klachten die samen gaan met afwijkende patronen in hersenactiviteit. Het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je klachten ook veranderen. Neurofeedback zorgt er voor dat jouw brein weer in balans komt!

Neurofeedback is voor alle leeftijden geschikt, en het maakt niet uit of je 4 jaar bent of 80 jaar. Ook jij kan hier gebruik van maken. In mijn praktijk heb ik al veel mensen met diverse klachten succesvol geholpen.

Hoe vaker je Neurofeedback ondergaat, hoe beter de veranderingen in je brein worden vastgelegd. Uiteindelijk ontstaat er een effect wat blijvend is. Het effect van Neurofeedback is niet alleen zichtbaar in jouw veranderde hersenactiviteit, maar je zult ook merken dat je hersenen beter gaan functioneren en je klachten minder gaan worden. Je hebt dan een getraind brein, dat beter bestand is tegen spanning, hevige of langdurige stress, slapeloosheid, of angsten. Dat is het doel van neurofeedback!

Effecten van Neurofeedback

Je kunt Neurofeedback zien als een soort fitness voor het brein. Je hersenen worden door de training uitgedaagd hun oude, vastgeroeste neurale paden los te laten. Daardoor kunnen nieuwe, efficiëntere paden worden aangelegd en ontstaat er meer veerkracht en flexibiliteit in je brein. Je hersenen zullen flexibeler worden en effectiever gaan functioneren. Hierdoor kun je makkelijker omgaan met moeilijke situaties en efficiënter reageren op veranderingen.

De volgende positieve effecten zul je snel gaan merken:

  • verbetering van de concentratie
  • rustiger hoofd
  • meer zelfvertrouwen
  • beter kunnen “loslaten” van zaken
  • beter ontspannen
  • dieper slapen
  • minder angsten
  • verlichting van de depressiviteit
  • meer inzicht krijgen in eigen gedrag
  • grotere focus

Hoe werkt Neurofeedback?

Terwijl jij in een comfortabele stoel zit, plak ik 5 sensoren op je hoofd en oren. Deze sensoren meten je hersenactiviteit. Tijdens de training luister je naar muziek en hoor je tussendoor korte stops en kraakjes. Dit is de feedback die je krijgt als je hersengolven instabiliteit vertonen. Met behulp van deze feedback reorganiseert jouw brein zichzelf zodat het kalmer, flexibeler en veerkrachtiger wordt. Het fijne is dat je zelf niets hoeft te doen en vrijwel niets merkt.

Neurofeedback; NeurOptimal®

NeurOptimal® is een levendige, non-lineaire Neurofeedback methode, met een unieke manier van werken. Om met deze training te starten is geen voormeting of diagnose nodig. Bij deze methode geeft je eigen brein zelf alle benodigde informatie (feedback) dat het brein nodig heeft om op een betere manier te functioneren. De directe winst is snel merkbaar, omdat veel klachten verdwijnen.Zo zal je meer rust ervaren en verbetert de concentratie. Je kunt helderder denken en voelt je energieker tijdens de dagelijkse bezigheden. NeurOptimal®heeft invloed op alle hersengolven van het brein en het verbetert het functioneren van je hersenen en centraal zenuwstelsel.

De werking van NeurOptimal®

Tijdens een training krijg je 5 sensoren op je hoofd en oren geplakt. Met deze sensoren meten we de hersenactiviteit. Hierna krijg je het geluid te horen van muziek of film, waarbij we het geluid soms heel kort onderbreken. De hersengolven vertonen op dat moment een instabiliteit, waarna ze zichzelf gaan reorganiseren. Hierdoor wordt je brein veerkrachtiger, flexibeler en kalmer. Het voordeel van deze methode is dat je er zo goed als niets van merkt en je tijdens de 33 minuten lange sessie niets doet.

In de meeste gevallen zal de Neurofeedbacktherapie 10 tot 15 sessies in beslag nemen. Afhankelijk van het resultaat kan de hoeveelheid sessies hiervan afwijken.Hierdoor ontstaat er een stabiele basis voor een betere balans.

Huur een neurofeedback systeem zodat je thuis aan de slag kunt.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over Neurofeedback. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk in Den Haag.