Emotional Freedom Techniques – EFT therapie Den Haag

Stress veroorzaakt vele lichamelijke, psychische en emotionele klachten en problemen. EFT is een veilige methode waarmee deze problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost. Ontelbare praktijkvoorbeelden hebben aangetoond dat EFT een zeer effectieve techniek is en de kans dat de klachten terugkomen is klein.

Werkwijze bij EFT therapie

EFT bestaat uit het kloppen op een aantal (meridiaan)punten op je gezicht en romp, terwijl je korte zinnetjes uitspreekt. Je ervaart zelf meteen het effect. EFT is ook te gebruiken als een zelfhulpmiddel. Kloppen

Jijzelf klopt zachtjes op de eindpunten van meridianen, terwijl je gefocussed bent op de te behandelen klacht. Meridianen zijn energiebanen zoals deze benoemd worden in de Oosterse geneeskunst. Het is hierbij niet nodig om een nare herinnering met dezelfde intensiteit te herbeleven. Je gaat stap voor stap door het proces.

Zinnen formuleren
Terwijl je klopt op de punten focus je op de klacht door het verwoorden van korte zinnen over de klacht, bijvoorbeeld: “Het angstige gevoel in mijn maag.” of “Het doordringende geluid van de ambulance.”

Ik controleer dan steeds wat het effect is van het kloppen op de klacht en begeleid je door het proces.

Uiteindelijk krijg je de EFT oefening mee naar huis om thuis te gebruiken als een zelfhulpmiddel. Bij dagelijkse stress of voor een eenvoudige klacht is EFT goed te gebruiken als zelfhulpmethode.

Ik gebruik EFT als onderdeel van de gehele behandeling. Het is een fijne aanvulling en zeer praktisch als handvat voor thuis.

Maak een afspraak
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk Therapie Den Haag.